Managed hosting door True

Sun neemt licentie op Java-blend Baan

 

Het grotendeels door Baan ontwikkelde Java-blend is in licentie gegeven aan Javasoft, een divisie van Sun. De technologie wordt nu verder ontwikkeld en begin 1998 door Sun op de markt gebracht.

Java-blend koppelt de object-georiënteerde taal Java aan relationele databases. Java was naar het oordeel van Baan nog niet volwassen genoeg om snel en eenvoudig solide enterprise applicaties te bouwen. Java-blend werkt niet met het gangbare SQL (Standard Query Language), maar met de zogenoemde OQL (Object Query Language).
De mate waarin Java toegang vindt binnen Baan zal afhangen van de inhoud en de snelheid van ontwikkeling van de taal. Voor elk nieuwe project wordt een keuze gemaakt welke ontwikkelomgeving gebruikt gaat worden: het eigen Baan-tools of Java. In totaal zijn 125 van de 1000 R&D-medewerkers van de softwarebouwer bezig met Java. Voorlopig voornamelijk op het gebied van Internet-functionaliteit. Alle schermen uit de Baan-software worden Java-'enabled' gemaakt, waardoor ze toegankelijk zijn via Internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212409). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.