Managed hosting door True

PC-kennis voor elektronica-verkopers

 

Opleidingsinstituut Dirksen in Arnhem heeft een niche in de markt gevonden. Dit voorjaar startte de vierdaagse cursus PC-kennis voor elektronica-verkopers. Inmiddels hebben 130 deelnemers de opleiding gevolgd.

In september gaat een nieuwe stroom op cursus. De computer krijgt een steeds belangrijker plaats binnen de elektrotechnische detailhandel. Massaal sturen winkelketens als Expert hun personeel naar stoomcursussen waar ze hun kennis op gebied van computers moeten verdiepen. Dirksen is de eerste informatica-opleider die in dit gat in de markt is gesprongen.
De Uneto (Unie Elektrotechnische Ondernemers) heeft twee jaar geleden een scholingsfonds in het leven geroepen. Zij stak ondermeer geld in het opzetten van de cursus PC-kennis voor verkopers. Deze korte opleiding duurt vier dagdelen plus zelfstudie. De verkopers hoeven geen PC in en uit elkaar te kunnen schroeven. Bedoeling is dat ze tenminste weten wat ze in hun assortiment hebben. Na afloop moeten de deelnemers kennis in huis hebben van zaken als beeldschermen, videokaarten, modems, interfaces en lokale netwerken. Ook Internet-protocollen, e-mail en Windows 95 mogen geen geheimen meer voor hen kennen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212325). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.