Managed hosting door True

Surséance-aanvraag Commodore

 

Commodore vraagt vandaag uitstel van betaling aan, zo melden diverse ochtendkranten. De onderhandelingen met een onbekende potentiële financier zijn afgelopen vrijdag vastgelopen. De surséance-constructie moet de computerverkoper beschermen tegen zijn schuldeisers.

Commodore raakte in moeilijkheden door de stagnerende consumentenmarkt en de dure dollar. In eerste instantie is geprobeerd een partner te vinden. Onderhandelingen met Tulip zijn eind vorige maand stukgelopen. Daarna is het bedrijf op zoek gegaan naar financiers.
Volgens de Commodore-directie heeft hetAlgemeen Dagblad de mislukking van de onderhandelingen veroorzaakt. De zaterdageditie meldde dat de gesprekken vrijdagavond waren vastgelopen. Daardoor zou paniek zijn ontstaan. Toen moest de onderneming surséance aanvragen, om te voorkomen dat zijn leveranciers maandagochtend hun geld zouden komen opeisen.
De directie blijft geloven in de levensvatbaarheid van Commodore en zet deze week de gesprekken over een nieuwe financieringsvorm voort.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212313). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.