Managed hosting door True

Microsoft leidt 2250 specialisten op

 

Microsoft Benelux is een grootscheepse operatie gestart om het aantal specialisten in zijn producten op te krikken. In juli 1998 moeten er 2250 'certified professionals' meer zijn dan nu.

Door de toegenomen vraag naar software kampt het bedrijf met een schrijnend gebrek aan goed opgeleide mensen. Het softwarebedrijf wil de nieuwe product-specialisten (zogenoemdecertified professionals) rekruteren uit drie verschillende groepen. Ten eerste worden 750 medewerkers gezocht in de kaartenbakken van de arbeidsbureaus. Daarnaast bestaat behoefte aan 500 extra product-specialisten bij dealers ensolution providers. Tenslotte wil de softwareleverancier 1000 medewerkers van grote partners (zoals CMG, Origin en Cap Volmac) tot certified professional omscholen.
In tegenstelling tot wat eerdere berichten suggereerden, ondermeer inde Volkskrant, is het dus niet zo dat Microsoft honderden banen creëert. Het gaat deels om bestaande werknemers, deels om (vaak kansrijke) schoolverlaters en slechts voor een deel om werklozen. Er is bovendien geen enkele garantie op werk. De bedoeling is dat een groot deel van de product-specialists uiteindelijk doorgroeit naar de 'zwaardere' functie vancertified systems engineer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×