Managed hosting door True

Fenit werkt aan beroepsprofielen

 

Fenit, de Federatie Nederlandse IT-bedrijven, werkt aan een serie beroepsprofielen voor starters. De branchevereniging wil de matige aansluiting met het onderwijs verbeteren en het imago van het beroep opkrikken.

Ook probeert Fenit zo meer duidelijkheid te verschaffen over wat de branche verwacht van beginnende automatiseerders. Op het onderwijsaanbod bestaat veel kritiek. Alleen al het hbo kent dertig informatica-opleidingen die het allemaal weer net even anders doen. Er is sprake van 'wildgroei', vinden sommigen.
Fenit wil met de beroepsprofielen ook iets doen aan het techneuten-imago van de informaticus. Het aantal studenten informatica aan hogescholen en universiteiten neemt mondjesmaat toe, terwijl de vraag naar afgestudeerden gigantisch is. Deze maand rondt de commissie haar onderzoek af. Begin september worden de startersprofielen wereldkundig gemaakt. Fenit denkt aan een stuk of vier beroepsprofielen, waaronder die voor systeemontwikkelaar, softwarebouwer en bedrijfsinformaticus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212257). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.