Managed hosting door True

BiZa sluit zich aan bij Edunet

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is aangehaakt bij een initiatief van het departement van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) om een landelijk elektronisch netwerk in te richten.

In het kader van het Nationaal Actieplan Elektronische Snelwegen zijn de ministeries van Biza en OCW met dat van Economische Zaken een Europese aanbesteding gestart, die nog voor eind dit jaar tot een toewijzing moet leiden. In een gezamenlijk persbericht spreken de ministeries van een 'breedbandig hogesnelheidsnetwerk waarop enkele tienduizenden scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en buurthuizen zullen worden aangesloten'.
De aanbesteding heeft betrekking op een datatransportdienst met een aantal toegevoegde diensten, waaronder elektronische post en discussiegroepen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is om twee redenen bij de aanbesteding betrokken. Enerzijds om uitvoering te geven aan het ON21-beleid, dat schaalvoordeel wil bereiken door gezamenlijke inkoop van generieke telematicadiensten, en anderzijds ten behoeve van het eigen project 'Communicatie Overheid-Burger', waarmee het ministerie gevolg wil geven aan de in juni door staatssecretaris Kohnstamm uitgebrachte nota 'Naar toegankelijkheid van overheidsinformatie'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212245). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.