Managed hosting door True

Miljoenenorder voor ASML

 

ASM Lithography (ASML), heeft een order van liefst 300 miljoen gulden binnengesleept. Dit Nederlandse bedrijf levert machines voor de halfgeleiderindustrie. Opdrachtgever is de Amerikaanse chipfabrikant Micron, sinds lang een van zijn beste klanten.

Het aandeel ASML dat genoteerd staat op de Amsterdamse effectenbeurs, maakte vlak na bekendmaking van de order een enorme koerssprong. In amper twee maanden tijd steeg de koers van 84 gulden naar een (voorlopig) hoogtepunt van bijna 141 gulden.
Na een bijzonder gunstig verlopen 1996 waren de verwachtingen voor dit jaar enigszins getemperd. De markt voor halfgeleiders is sterk cyclisch. Als deze industrie goed draait, wordt er flink geïnvesteerd. Zit het tij een beetje tegen dan houden de fabrikanten de vinger steviger op de knip. De directie van ASML vreesde voor de eerste helft van dit jaar een kleine 'pas op de plaats', terwijl de orderstroom in de tweede helft weer aardig zou loskomen. De grote order van Micron voor 'steppers' wijst er op dat het weer de goede kant uitgaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212189). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.