Managed hosting door True

Nederlandse Task Force 2000 in zicht

 

De Tweede Kamer gaat binnenkort akkoord met de oprichting van een nationaal opererende Task Force die de aanpak van het Jaar 2000-probleem in goede banen moet leiden. Vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven zullen in deze stuurgroep zitting nemen.

De Task Force krijgt bepaalde bevoegdheden om in staat te zijn maatregelen te kunnen treffen. Dat is de verwachting van J. Blankert, voorzitter van VNO-NCW.
De werkgeversorganisatie heeft - in navolging van Fenit - minister-president Kok op 11 juni een brief gestuurd waarin nogmaals aandacht werd gevraagd voor de ernst van het Jaar 2000-probleem. VNO-NCW stelt in de brief voor om een 'gezaghebbende groep bestuurders vanuit overheid en ondernemingen te belasten met de taak om op basis van een snelle inventarisatie van algemene knelpunten, suggesties voor oplossing daarvan te geven, de uitvoering daarvan aan te sturen, het resultaat te blijven volgen en dit proces ook de komende drie jaren in stand te houden'. Volgens Blankert wordt de brief vandaag in de Ministerraad behandeld en met een positief advies in de Tweede Kamer aan de orde gesteld.
Nederland is dan na Groot-Brittannië het tweede land dat een centrale taakgroep opricht om de millenniumproblematiek aan te pakken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×