Managed hosting door True

PTT noemt Opennet misleidend

 

PTT Telecom noemt de manier waarop World Online, Telfort en ITT Gouden Gids hun Opennet presenteren misleidend. Opennet is een, 15 juli startende commerciële virtuele marktplaats op Internet, waar bedrijven en organisaties hun diensten aanbieden.

Iedere Internet-abonnee heeft toegang tot Opennet. Mensen zonder Internet-account kunnen voor vijf gulden per maand abonnee worden. Zij krijgen daarvoor een maandelijks uur gratis surfen op het Web, e-mailfaciliteiten en een permanent e-mailadres.
De opzet van Opennet heeft raakvlakken met het Net, het initiatief van PTT Telecom dat op 1 september van start gaat. Het Net is een eigen nationaal netwerk van PTT Telecom. Volgens een woordvoerder surfen de drie initiatiefnemers mee op de publiciteitsgolven die het Net heeft veroorzaakt. "Zij hebben goed naar ons concept gekeken", vindt hij. "Mensen met een PC en een modem kunnen gebruikmaken van het Net. Bij ons krijgen ze eveneens een vast e-mailadres en kunnen ze internationaal e-mailen. Na een halfjaar vragen wij vijf gulden per maand. Ook bij ons bieden bedrijven elektronische diensten aan. Zij zorgen voor de inhoud van het Net, exact hetzelfde wat Opennet beoogt. Alleen wij hebben niet te maken met de filevorming en de traagheid van Internet."
De zegsman neemt de term misleiding in de mond wanneer de naam Opennet ter sprake komt. "Opennet is helemaal niet open, want een gebruiker heeft nog altijd een abonnement nodig. Hetzij bij een serviceprovider, hetzij bij de organisatie zelf." Het verbaast hem dat de drie partijen zo snel met Opennet willen starten. "Wij zijn al een tijdlang met de voorbereiding van het Net bezig en investeren er vijf- tot zeshonderd miljoen gulden in.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×