Managed hosting door True

LCI eist 116 miljoen van Motorola

 

LCI Computer Group heeft het College van Arbiters van Cepina verzocht een uitspraak te doen in het geschil tussen LCI en Motorola. LCI eist een bedrag van ruim 116 miljoen dollar van Motorola Computer Group (MCG) voor schade, waaronder omzetverlies.

Cepina, het Belgisch Centrum voor Studie en Onderzoek naar Nationale en Internationale Arbitrage in Brussel, vertegenwoordigt het Internationale Arbitragehof van de Internationale Kamer van Koophandel.
In haar verzoek om een arbitrale uitspraak, beschuldigt LCI MCG ervan haar verplichtingen ten opzichte van LCI niet te zijn nagekomen. MCG zou nagelaten hebben de Benelux-markt te voorzien van reeds aangekondigde producten. Daarnaast zou zij de exclusieve rechten van LCI in de Benelux geschonden hebben door een Master Distribution Agreement voor PowerPc-producten aan te gaan met Bull, waarvan Motorola 17 procent van de aandelen bezit.
Het verzoek om een arbitrale uitspraak komt voort uit de overname van de zakelijke activiteiten, bezittingen en het personeel van de MCG-divisie in België door LCI Computer Import (België) NV in 1995, waarbij afspraken zijn gemaakt over een samenwerking op lange termijn evenals uit een aantal Master Value-added Reseller en Service Agreements voor de Benelux, tussen MCG en LCI gesloten in 1994 en 1995. Voortvloeiend uit deze afspraken was LCI aangewezen als de exclusieve partner van MCG voor de distributie van Motorola PowerPc-systemen in de Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×