Managed hosting door True

Overheid bevordert ontwikkeling TTP's

 

De Nederlandse overheid gaat een verantwoorde ontwikkeling van 'Trusted Third Parties' (TTP's) stimuleren. Deze speciale diensten voor de beveiliging van gegevens en transacties zijn nodig om 'electronic commerce' goed van de grond te krijgen.

De komende tijd zullen de noodzakelijke randvoorwaarden voor de commerciële exploitatie van TTP's worden geformuleerd. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken hebben daartoe het initiatief genomen. Een project is in voorbereiding, zo meldt Verkeer en Waterstaat.
TTP's moeten als een soort intermediair gaan fungeren tussen de koper en de verkoper bij electronic commerce. Haar taak kan bijvoorbeeld bestaan uit de controle op elektronische transacties. Gecheckt moet worden of bepaalde betalingen ook inderdaad zijn gedaan. Een andere taak is het vaststellen van de authenticiteit van de koper en verkoper.Concrete voorbeelden van TTP-diensten zijn het aanmaken, uitgeven en bewaren van cryptografische sleutels. Of het tijdstempelen en archiveren van digitale poststukken dan wel het waarmerken van digitale transacties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×