Managed hosting door True

EZ stak miljard in stimuleren R&D

 

Senter, de uitvoeringsorganisatie die valt onder het ministerie van Economische Zaken, heeft vorig jaar 1,1 miljard gulden besteed aan het stimuleren van innovatie en onderzoek en ontwikkeling. Dit geld is voornamelijk aangewend voor technologische vernieuwing.

Senter, dat op afstand van de overheid opereert, boekt een netto-resultaat van 1 miljoen gulden bij een 'omzet' van 48 miljoen. Inkomsten werden verworven uit de opdrachten die Senter als agentschap van Economische Zaken uitvoert voor (semi-) overheden. Bedrijven en (kennis)instellingen kunnen bij Senter ook terecht voor advies over de subsidie- en kredietregelingen die ze uitvoert en voor de uiteindelijke financiering van hun projecten.
Senter heeft verder bekend gemaakt dat Economische Zaken 3,2 miljoen gulden subsidie verleent aan een groot wetenschappelijk project om een computer beelden te leren 'begrijpen' die zijn gemaakt met behulp van ultrageluid. Het geld voor het project komt uit het potje dat het ministerie heeft voor het Innovatiegericht Onderzoeksprogramma (IOP) Beeldverwerking.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211913). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×