Managed hosting door True

Actie tegen illegale software mkb

 

BSA (Business Software Alliance) begint vandaag een actie waarbij 10.000 bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf, waarbij het gebruik van illegale software wordt vermoed, een aangetekende brief ontvangen.

Hierin wordt aan managers gevraagd zich van deze illegale kopieën te ontdoen en voldoende licenties aan te schaffen. Doen ze dit niet, dan stellen ze zich bloot aan juridische acties, zo stelt BSA.
Volgens BSA is 43 procent van de vorig jaar wereldwijd in gebruik genomen software-applicaties illegaal. Dat komt neer op 225 mijoen illegale kopieën. In 1995 was dit aantal nog 187 miljoen. In Nederland ligt het percentage op 53 procent (1995: 63 procent). Het bontst maakt Oost-Europa het (80 procent); Noord-Amerika kent het laagste percentage (28 procent). Omgerekend naar bedragen betekent dit dat de software-industrie voor 1996 11,2 miljard dollar aan inkomsten aan haar neus voorbij ziet gaan. In West-Europa komt het verlies aan inkomsten uit op 2,5 miljard. Dit blijkt uit de cijfers die door BSA en Software Publishers Association bekend zijn gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×