Managed hosting door True

Vrees voor verwaarlozing telecom

 

Werkgeversvoorzitter drs. J.C. Blankert vreest een verwaarlozing van investeringen in de telecommunicatie-infrastructuur. Hij noemt dit het grootste gevaar dat Nederland bedreigt.

De VNO/NCW-voorman sprak deze dreigende taal vorige week tijdens het congres, georganiseerd door de Bedrijfs Telecommunicatie Grootgebruikers (BGT). Nieuwkomers zouden te gemakkelijk worden verleid al hun kaarten te zetten op dienstverlening. Hun investeringen hellen sterk over naar het verlenen van diensten in plaats van naar infrastructuur.
Blankert: "Gemakshalve wordt vergeten dat de implementatie van innovatieve infrastructurele voorzieningen en schakelapparatuur van minstens even groot belang is om de gebruikers de gewenste goede dienstverlening te bieden". Tekenend is volgens hem de wijze waarop de discussie over interconnectie wordt gevoerd. "Natuurlijk moeten dienstaanbieders zonder eigen net in staat worden gesteld tegen reële tarieven toegang tot operators met een eigen net te krijgen. Maar gezien het lagere risico van investeringen in diensten zou aan operators met een eigen net een extra vergoeding moeten worden gegeven."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×