Managed hosting door True

Fiscaal model voor e-commerce

 

Om de fiscale onzekerheden te verminderen die het internationale zakendoen via Internet met zich meebrengt, heeft Coopers & Lybrand een model voor belastinganalyse ontwikkeld.

Deze nieuwe vorm van ondernemen breidt zich in hoog tempo uit en leidt tot nieuwe fiscale problemen. Het bureau noemt ondermeer de vraag welke transactiebelastingen, zoals de BTW, van toepassing zullen zijn. Een andere kwestie is hoe de fiscale winst aan verschillende landen moet worden toegerekend.
Coopers & Lybrand heeft hierop een team van belastingexperts gezet. Met het zogeheten 'Model voor de belastinganalyse van Electronic Commerce' kan een analyse worden gemaakt van de internationale belastingpositie van een onderneming die elektronisch handelt via Internet of andere elektronische handelsactiviteiten ontplooit.
Uitgangspunt zijn de economische functies die ten grondslag liggen aan elektronisch zakendoen. Daarnaast wordt per economische functie de vraag gesteld in welk land de betrokken functies zich afspelen en welke belasting aldaar ter zake van die (deel-)activiteit kan worden opgelegd. Door vervolgens de belastingbeginselen per jurisdictie op de verschillende inkomstenbestandsdelen van de onderneming toe te passen, komt de belastingpositie van alle elektronische handelsactiviteiten van de onderneming naar voren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×