Managed hosting door True

Digicash verhuist naar de VS

 

Digicash gaat het hoofdkantoor verplaatsen van de Amsterdamse Kruislaan naar Californië. Van daaruit moet de Amerikaanse markt worden bestreken en moeten allianties tot stand komen met bedrijven in Silicon Valley.

Als nieuwe topman is benoemd Michael Nash, die uit de wereld van de elektronische betalingen komt en bij Visa, American Express en Amdahl werkte.
Digicash, zeven jaar geleden opgericht door David Chaum, is een pionier op gebied van smart card technologie en veilige Internet-betalingen. Commercieel gezien boekte Digicash het laatste jaar echter weinig vorderingen. Nieuwe investeerders zullen daarom vers kapitaal in het bedrijf steken. Tot die investeerders behoren Nicholas Negroponte (auteur van de bestseller 'Digitaal Leven'), David Marquardt (belegger van het eerste uur in Intuit, Sun, Verifone en Microsoft), en het Nederlandse Gilde Investment.
De investeerders wilden alleen in Digicash stappen als een nieuwe topman werd aangesteld. Wouter Habraken die in juli 1996 werd benoemd tot algemeen directeur, miste de ervaring en contacten op hoog niveau en David Chaum is een echte wetenschapper.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×