Managed hosting door True

Voor 400 gemeenten overstap GBA nodig

 

Ruim vierhonderd gemeenten stappen de komende tijd over op een ander softwarepakket voor de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). De grootste groep daarvan maakt nu gebruik van producten van het voormalige L+T Informatica en Raet Overheid.

Nu deze bedrijven zijn opgegaan in Roccade Civility BV, wil deze reus op de gemeentenmarkt één nieuw systeem uitbrengen onder de naam 'Cipers': Civility-Personen.
De Cipers-ontwikkeling zullen gepaard gaan met 'optimalisering van de bestaande systemen. Wijzigingen van het logisch ontwerp van de GBA zullen worden geïmplementeerd', terwijl 'eventueel extra functionaliteit zal worden toegevoegd'. Behalve de GBA omvat dit ook een burgerlijke-standmodule en enige tools om de binnengemeentelijke informatievoorziening en workflow management te ondersteunen. Alle bestaande pakketten worden beëindigd. Cipers zal straks ook op AS/400 en Unix draaien, alsmede een Windows NT-versie kennen. Men wil de migratie in maximaal drie jaar klaren, zodat gemeenten die bij Civility blijven, uiterlijk in 2002 hun Cipers moeten hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×