Managed hosting door True

Lauwe reacties op VRI-model

 

Betrokkenen uit de wereld van de IT-beroepsontwikkeling reageren gereserveerd op het vorige week door de Nederlandse Vereniging van Register Informatici (VRI) gepresenteerde model 'werkterrein informatica'.

Professor J. Roos, voorzitter van de NGI-commissie beroepsontwikkeling, Combo, vindt het model op het eerste gezicht te gedetailleerd. Hij vraagt zich af waarom het model van het rapport Infocus2000 niet is aangehouden. Dit model, waarin diverse profielen van de informaticus zijn uitgewerkt, werd eind vorig jaar door NGI en VRI gepresenteerd.
IBM laat weten geen behoefte te hebben aan dit soort modellen. Het bedrijf heeft zelf wereldwijd grofmazige functieprofielen gedefinieerd. Ook Cap Gemini hanteert, met het oog op de interne opleidingen, zijn eigen model. Volgens Daan Rijsenbrij,area quality manager bij Cap, is het Cap-model geverifieerd met een groot aantal deskundigen, waaronder Fenit en VNO/NCW. "Het is een model waarvan wij vinden dat het stabiel en werkzaam is. Vaak zijn modellen te abstract en worden ze opgesteld wanneer de IT weer eens in een identiteitscrisis is beland. Dan wil iedereen weten waaruit een tekort aan informatici bestaat, hoe een IT'er er eigenlijk uitziet en of het wel een echt beroep is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×