Managed hosting door True

Kritiek op grote adviesbureaus

 

Topmanagers hebben weinig waardering voor veel van de gerenommeerde adviesbureaus als het gaat om IT. De kritiek spitst zich toe op het feit dat de bureaus over te weinig kennis beschikken.

Bovendien bestaan er twijfels over hun onafhankelijkheid als adviseur. Dit blijkt uit het rapport 'Topmanagement en IT' van het Amsterdamse onderzoeksbureau Giarte Publishing.
De geïnterviewden tonen zich opvallend eerlijk, want ze verhullen niet dat er in de praktijk vaak veel misgaat. Een heet hangijzer is migratie. Vooral het migreren van bestaande (legacy) systemen naar een nieuwe omgeving vormt bij grote bedrijven het knelpunt. Meestal kiezen ze voor de oplossing om grotendeels te blijven werken met bestaande systemen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het topmanagement af wil van vaste budgetten. De cultuur van vaste budgetten verhindert het snel reageren op nieuwe ontwikkelingen. Daardoor verstarren organisaties.
De onderzoekers signaleren een aantal opvallende tegenstrijdigheden. Zo blijkt het herinrichten van processen via 'business process reengineering' meestal niet aan de verwachtingen te voldoen. Ondanks die slechte ervaringen geven veel bedrijven hoge prioriteit aan het procesmatig en flexibel organiseren van de workflow.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211657). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×