Managed hosting door True

Amerikanen azen op Roccade

 

Een tiental ondernemingen heeft serieuze belangstelling voor de overname van Roccade. Officieel zijn niet alle kandidaten publiekelijk bekend gemaakt. Maar daaronder bevinden zich zeker de concerns CSC, EDS, Getronics, IBM en Alpinvest.

De laatste ziet voor zich zelf een rol weggelegd bij een management-buyout. CSC, EDS en IBM leggen de nadruk op de mogelijkheid dat Roccade ook buitenlandse klanten gaat bedienen. EDS biedt Roccade een internationaal netwerk van experts en competentie-centra. Om politiek Den Haag te gerieven zijn de buitenlandse overnamekandidaten bereid Roccade een zekere zelfstandigheid te laten.
Van Nederlandse zijde is de belangstelling van Getronics bekend. Deze goedlopende onderneming werkt al veel samen met Roccade. Ook KPN zou interesse hebben. Roccade is een van de weinig grote, goed draaiende IT-dienstverleners die in West-Europa te koop is. De reden dat zoveel Amerikaanse concerns op Roccade azen, is dat het een ideale springplank lijkt. Vanuit Nederland valt gemakkelijker de sprong naar andere Europese landen te maken. De sterke positie van Roccade in de overheidssector garandeert een aantrekkelijke inkomstenstroom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×