Managed hosting door True

Gunning OB2000 laat op zich wachten

 

De ministeries van Binnenlandse Zaken, Financiën en Justitie en Gemnet BV zijn het er nog altijd niet over eens wie hun organisaties een berichtendienst moet leveren.

In de race zijn General Electric Information Services (GEIS) en Trionet (RCC, Getronics en PTT Telecom). Een ambtelijke stuurgroep heeft 26 februari een keuze gemaakt en ofschoon een eerste oplevering aanvankelijk voor 1 april was gedacht, is op hoger niveau een besluit over de toewijzing nog steeds niet gevallen.
Het gaat bij deze 'OB2000'-opdracht om een berichtendienst op basis van OSI- en Internet-standaarden, met Binnenlandse Zaken en Financiën als grootste partijen. Biza doet mee voor het (edi-)berichtenverkeer ten behoeve van de GBA. Financiën is deelnemer ten behoeve van de Belastingdienst, die al haar edi-verkeer via OB2000 wil gaan leiden. Justitie, dat nog aan het inventariseren is, wil de voorziening inzetten voor externe communicatie, ondermeer met advocaten, notarissen en deurwaarders en met Kamers van Koophandel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×