Managed hosting door True

CRI besteedt deel IT uit aan Ordina

 

De Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) is een samenwerkingsverband aangegaan met Ordina Integrity. Hierbij is overeengekomen dat Ordina een aantal IT-taken overneemt.

CRI is een divisie van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). De afdeling Ontwikkeling Recherche Technologie stelt recherche-expertise beschikbaar met behulp van innoverende, vaak zelf ontwikkelde, geautomatiseerde systemen, waarvoor soms ook internationale belangstelling bestaat. CRI heeft echter geen commerciële ervaring en capaciteit om haar producten op grote schaal te marketen en te verkopen.
Daarbij bevindt de divisie zich in een veranderingsproces waarbij wordt teruggevallen op de kerntaken. Daarom zal het Utrechtse Ordina Integrity nu zowel de automatiseringsactiviteiten als de marketing en verkoop van innovatieve applicaties op zich nemen. De technologie-afdeling blijft verantwoordelijk voor innovatie. Het samenwerkingscontract heeft voorlopig een looptijd van een jaar. Daarna wordt gedacht aan een joint venture in de vorm van een besloten vennootschap. Het is echter niet duidelijk of de afspraken wel stroken met het nieuwe automatiseringsbeleid van de Nederlandse politie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×