Managed hosting door True

Groei Internet-verkeer stagneert

 

Het aantal Nederlanders dat regelmatig op Internet rondsurft, stagneert. Na een spectaculaire groei van 100.000 frequente gebruikers begin 1995 tot ruim 700.000 gebruikers eind vorig jaar, lijkt de rek er uit te zijn.

Het onderzoeksbureau Trendbox heeft over de afgelopen drie maanden geen noemenswaardige stijging meer waargenomen. Het aantal particuliere deelnemers is al sinds mei vorig jaar stabiel. Alleen werknemers van bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten lijken meer tijd aan Internet te besteden.
Het Internet-gebruik versobert ook enigszins. Steeds meer surfers beperken zich tot het gebruik van e-mail, het raadplegen van 'virtuele kranten' en websites van financiële dienstverleners. Weinigen surfen meer doelloos rond. Met de stagnatie in het aantal gebruikers is het profiel van driekwart mannen en een kwart vrouwen gelijk gebleven. Volgens Trendbox is ruim de helft van de gebruikers een particulier, terwijl iets meer dan een derde tot de zakelijke gebruikers behoort. De rest is student of medewerker van een universiteit of hoge school.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×