Managed hosting door True

Klaas Wagenaar komt met de schrik vrij

 

Het langlopende onderzoek van beurswaakhond AFM naar Getronics is afgesloten zonder verdere consequenties voor topman Klaas Wagenaar van ict-dienstverlener Getronics. Hij krijgt geen straf voor zijn zwijgzaamheid over de problemen bij de Italiaanse dochter eind 2005.

Topman Klaas Wagenaar van Getronics wordt door beurswaakhond AFM slechts streng toegesproken over het verzwijgen van de problemen bij de Italiaanse dochter van het bedrijf eind 2005. Pas begin 2006 bracht Wagenaar beleggers op de hoogte van de ellende in Italië.

Ex-topman Roberto Schisano van Getronics Italië stelde in een intern onderzoek dat Wagenaar al in november of december 2005 van de problemen op de hoogte was. Wagenaar wachtte tot januari met het bekendmaken van het negatieve nieuws.

Normoverdragend gesprek

Beurswaakhond AFM ziet geen aanleiding om Getronics te straffen met een boete. Andere machtsmiddelen, zoals een officiële berisping, heeft de beurswaakhond echter niet. Daarom blijft het slechts bij een 'normoverdragend gesprek'. Wat er allemaal aan het licht is gekomen tijdens het onderzoek, mag de AFM niet zeggen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2111850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×