Managed hosting door True

RCC huurt Indiase programmeurs

 

Roccade-dochter RCC neemt grote aantallen Indiase programmeurs in dienst. Deze goedkope mankracht wordt vooral ingezet voor het aanpassen van computerprogramma's voor 'jaar 2000'-problemen.

RCC heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het HCL Corporation. HCL is de grootste Indiase IT-onderneming. Haar omzet bedraagt meer dan 500 miljoen dollar. De onderneming geeft werk aan 7400 mensen en is ook in het buitenland actief. In 16 landen zijn er 24 vestigingen, waarvan één in Den Haag. Samen zijn die goed voor 100 miljoen dollar omzet.
India beschikt over enorme aantallen redelijk opgeleide programmeurs. Hun lonen liggen op ongeveer 15 procent van het salarispeil in Nederland. De RCC-leiding weet nog niet precies hoeveel Indiase programmeurs voor RCC gaan werken. Dat hangt ondermeer af van de hoeveelheid opdrachten die kunnen worden verworven. Men houdt rekening met vele tientallen programmeurs. Dit kan oplopen tot een paar honderd man. Als de samenwerking een succes wordt, speelt Roccade met de gedachte een belang in HCL te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211173). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.