Managed hosting door True

Centrale Internet-site bouwsector

 

De Stichting Intrabouw start op 1 april met een 'elektronische marktplaats' voor de totale bouwsector. In het verleden is al eerder geëxperimenteerd met Internet-achtige netwerken voor de bouwnijverheid.

Maar Intrabouw denkt dat de tijd nu rijp is voor een centrale 'site'. Doel is alle partijen in het bouwproces bij elkaar te brengen. Zo kan men actuele bouwberichten of aanbestedingen opvragen, personeel in- en uitlenen, ziek- en herstelmeldingen verrichten, materiaal inhuren, bouwvoorschriften opvragen en bijvoorbeeld bestekken uitwisselen.
Intrabouw is wel via Internet bereikbaar, maar niet voor iedereen toegankelijk. De nieuw opgerichte onderneming Intrabouw BV exploiteert het netwerk en fungeert als 'provider' van Intrabouw. Tot de initiatiefnemers behoren de SFB Groep, PTT Telecom, TNO, Knmi, de fabrikantenvereniging Nebic, Nebicom, CTB, HDM Multimedia, Znav en Telematica International. Het Nederlands Bouwinformatie Centrum biedt de Nebic-Bouw-Index. Deze brengt naast informatie over de leveranciers en hun produkten ook service in de vorm van Stabu bestekteksten, cad- en detailtekeningen en foto's van produkten en projecten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×