Managed hosting door True

Uitspraak raakt vrijgave Windows 98

 

De vrijgave-datum van Windows 98 is door de uitspraak in het Explorer-geding opnieuw op losse schroeven komen te staan. Rechter Thomas Penfield Jackson heeft Microsoft gisteren verboden computerleveranciers te verplichten de Internet Explorer webbrowser te installeren op nieuwe PC's.

Volgens analisten kan die uitspraak grote gevolgen hebben voor het uitkomen van Windows 98, de opvolger van Windows 95, dat uitgaat van een zeer hechte integratie van besturingssysteem en webbrowser.
Een woordvoerder van Microsoft, Mark Murray beweert daarentegen dat de uitspraak vooralsnog niet duidelijk maakt in hoeverre het invloed zal hebben op Windows 98, "zo het al van invloed is." Een definitieve uitspraak volgt op 31 mei volgend jaar. In de tussenliggende periode zal de zaak nader onderzocht worden.
De release-datum van Windows 98 is al eerder verschoven toen bleek dat Microsoft de oorspronkelijk gestelde deadline niet haalde. Windows 98 staat nu nog gepland voor medio 1998, maar met de nu gedane uitspraak wordt eind 1998 realistischer geacht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×