Managed hosting door True

Sun maakt 64-bits Solaris op Intel

 

Sun Microsystems werkt samen met Intel aan een 64-bits versie van het besturingssysteem Solaris voor de toekomstige Merced-processor. Deze aankondiging roept vragen op over de toekomst van Suns eigen processor, de Sparc.

De fabrikant beweert echter dat dit slechts een uitbreiding is voor Solaris naast het Sparc-platform. De twee firma's roemen vooral de beschikbaarheid van Solaris op 'een 64-bits platform dat een industrie-standaard wordt'.
De geoptimaliseerde versie van Suns software moet in de loop van 1999 uitkomen, in dezelfde tijd als computersystemen met de 64-bits chip van Intel. De softwareproducent garandeert compatibiliteit en een 'evolutionair' migratiepad voor huidige Solaris-gebruikers op x86-computers naar Merced-systemen. De recente overstap van leverancier NCR naar Intel-hardware gecombineerd met Solaris als Unix-besturingssysteem was doorslaggevend voor deze samenwerking, aldus Sun.
Voor de alliantie met de chipgigant richt Sun ook een speciaal overzet- en afstelcentrum op waar dienstverleners en fabrikanten hun applicaties voor deze nieuwe omgeving kunnen optimaliseren. Intel levert de technische ondersteuning. Verder breiden beide bedrijven ook hun activiteiten uit voor het bestaande 32-bits serverplatform van Intel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×