Managed hosting door True

Intel wil terminal vervangen

 

Intel verduidelijkte gisteren zijn plannen voor een 'slanke client' die bedoeld is om terminals te vervangen. Het voornaamste verschil met de netwerkcomputer (NC) is het feit dat Intels variant alleen een raamwerk van standaard hardware-componenten biedt.

Terminalfabrikanten bepalen zelf wat ze voor besturingssysteem, applicaties en extra functionaliteit toevoegen. "Audio is bijvoorbeeld optioneel, hoewel daar steeds meer vraag naar is", vertelt William Roscoe, directeur van Intels Business Desktop Group.
Roscoe verwacht dat tegen 2001 jaarlijks vijf tot zes miljoen exemplaren van de slanke client worden verkocht. "Dat is maar een klein deel vergeleken met de PC-markt", relativeert Roscoe. De terminal-vervanger ziet hij dan ook niet als een bedreiging voor de traditionele PC of de NC.
Begin november lieten topmensen van Intel al plannen doorschemeren om de groeiende markt voor goedkope maar krachtige systemen te penetreren. Toentertijd zei Paul Otellini, vice-president verkoop en marketing, dat de chipfabrikant 'een vereenvoudigde versie van de NetPC-specificatie zal leveren, maar met dezelfde beheer-architectuur'. Dat bevestigt Roscoe nu: "dit apparaat valt net zo te beheren, configureren enzovoort als gewone PC's in een netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×