Managed hosting door True

Packard Bell de grootste in directe PC-verkoop

 

Uit een onderzoek van Audits & Surveys blijkt dat Packard Bell NEC het de laatste maanden enorm goed doet met de verkoop van PC's via de detailhandel. In Augustus had Compaq in deze sector nog een marktaandeel van 36 procent.

In september liep dat terug tot 33 procent. Packard Bell zag het marktaandeel in deze periode toenemen van 25 tot 30 procent. In oktober vond de omslag plaats. Packard Bell scoorde toen 31 procent, tegenover 29 voor Compaq. Het totale marktaandeel van beide kemphanen neemt echter af. Dit komt voornamelijk ten goede aan Hewlett Packard.
Uit de totale verkoopcijfers over het derde kwartaal blijkt dat Packard Bell het aanzienlijk slechter doet. Daar moet het volgens marktonderzoeker IDC Compaq, IBM, Dell en inmiddels ook Hewlett Packard voor laten gaan. Met een marktaandeel van 14,1 procent ziet Compaq de voorsprong op nummer twee IBM verder groeien. Laatstgenoemde ziet ten opzichte van vorig jaar het aandeel zelfs dalen. Dit geldt ook voor Packard Bell, dat nu 1 procent achterloopt op HP, terwijl het vorig jaar nog 1,8 procent voorsprong had.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210713). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×