Managed hosting door True

SGI in de beklaagdenbank

 

Het aantal aandeelhouders dat rechtszaken tegen Silicon Graphics (SGI) aanspant, staat inmiddels op vier. Afgelopen vrijdag diende Barrack, Rodos & Bacine uit Philadelphia ook een klacht in over topmanagers van SGI.

Deze zouden misleidende uitspraken hebben gedaan om de aandelenkoers positief te beïnvloeden. SGI gaf als commentaar dat het zich met hand en tand tegen de aanklachten zal verdedigen.
Volgens de boze aandeelhouders zijn bij de onverwacht positieve resultaten van het vierde kwartaal van het boekjaar 1997 orders van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1998 meegenomen. De aandelenkoers steeg door dit goede nieuws. Vervolgens zouden medewerkers van SGI 290 duizend aandelen hebben verkocht. Daarmee incasseerden ze 7,4 miljoen dollar. Het gevolg hiervan was dat het eerste kwartaal van het boekjaar 1998, dat op 28 oktober werd afgesloten, een fors verlies van 37 miljoen dollar liet zien. De aandelenkoers van het bedrijf zakte na dat nieuws behoorlijk. Topman Ed McCracken trad af na dertien jaar trouwe dienst en er zouden tussen de zevenhonderd en duizend banen worden geschrapt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×