Managed hosting door True

Grote investering AMS in behoud IT-specialisten

 

Het adviesbureau American Management Systems (AMS) heeft een manier gevonden om ervaren Europese IT-specialisten te behouden. De onderneming moet hiervoor wel diep in de buidel tasten.

Binnen het zogeheten Technisch Architecten Programma, dat AMS vorige jaar heeft opgezet, krijgen technische architecten jaarlijks een budget toegewezen. Ze kunnen dit naar eigen inzicht besteden aan hun loopbaanontwikkeling.
Voor 35 tot veertig medewerkers in Europa stelt AMS een budget beschikbaar van in totaal achthonderdduizend gulden. Bovendien komen de uitverkorenen regelmatig in contact met andere specialisten. "Onze ervaring is dat in de huidige situatie van schaarste de gebruikelijke loonsverhoging en carrière-planning tot onvoldoende resultaat leiden en het vertrek van een werknemer naar een andere werkgever niet tegen kunnen houden. Hoog gekwalificeerd technisch personeel verwacht tegenwoordig meer van de werkgever", licht Europees directeur technologie Klaus Elix toe.
De evaluatie van het eerste jaar maakt duidelijk dat de aanpak resultaat heeft. Het verloop van technische architecten was 7 procent. Van alle automatiseerders koos bijna 17 procent voor een andere werkgever. De Nederlandse vestiging van AMS staat in Den Haag en telt ongeveer driehonderd medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×