Managed hosting door True

Netscape stelt Java-versie uit

 

Netscape Communications wil volgend jaar twee nieuwe versies uitbrengen van zijn Communicator-groupware, maar zal de Java-versie niet op tijd leveren. De Java-Communicator loopt vertraging op doordat Netscape de conversie van de miljoenen regels C- en C++-code in '100 procent pure Java' heeft onderschat.

Dit onthulde vice-president Marc Andreessen vorige week op Netscape's conferentie voor ontwikkelaars in de VS.
"We doen onze uiterste best om het zo snel mogelijk te leveren", verzekerde de topman. Volgens de laatste gegevens van Andreessen komt Communicator 5.0 uit in de eerste helft van 1998 en volgt versie 6 eind volgend jaar. "Met een beetje geluk", relativeerde de Netscape-directeur deze datums.
Versie 6 zal een mix zijn van C-, C++- en Java-code. "Uiteindelijk komen we met een volledige Java-versie, maar waarschijnlijk nog niet in Communicator 6."
Een losstaande Java-versie van de Navigator-browser moet voor juli 1998 gereed zijn. Deze zogenoemde Javagator is ontworpen om op netwerkcomputers van Sun en IBM te draaien. Daarnaast zal deze browser het hart vormen van het groupwarepakket Communicator 6, aldus Andreessen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×