Managed hosting door True

Rockwell lanceert supersnel kabelmodem

 

Rockwell Semiconductor Systems lanceerde gisteren het eerste kabelmodem in een serie chipsets voor toegang tot Internet met, zo zegt de fabrikant, zevenhonderd keer de snelheid van huidige analoge modems.

Als het bedrijf die claim waarmaakt, zou het met deze stap in de kabelmarkt leidende posities innemen alle modeminitiatieven voor de toekomst, waaronder 56 kbps analoge modems en DSL-apparaten (Digital Subscriber Line).
Het nu gelanceerde product biedt mogelijkheden voor de ondersteuning van specificaties voor interoperabiliteit van het Mcns-consortium (Multimedia Cable Network Systems). Deze organisatie presenteert naar verwachting in het eerste kwartaal van 1998 zijn specificatie voor dataverzending via de kabel, Docsis (Data Over Cable Service Interface Specification). Dit zal dan de internationale standaard zijn voor kabelmodems.
In diezelfde periode brengt Rockwell een Mcns-kabelmodem op de markt dat geheel compatibel is met deze standaard. In het derde kwartaal wil het bedrijf ook complete modembanken voor kabelexploitanten leveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.