Managed hosting door True

Borland koopt Corba-leverancier

 

Borland International, fabrikant van softwaretools, heeft Visigenic overgenomen in een wederzijdse aandelenruil van onbekende waarde. Visigenic is een Corba-leverancier (Common Object Request Broker Architecture).

Borland maakte de overname gisteren bekend op de Comdex in Las Vegas. Het wil hiermee vaste voet aan de grond krijgen op het gebied van gedistribueerde object-technologie. Bovendien verkrijgt de firma met deze aankoop in een klap een verkoop- en ondersteunende organisatie in de Verenigde Staten.
Del Yocam, directeur van Borland, zegt dat zijn firma met deze overname mikt op een leidende positie in de softwaremarkt voor internationale bedrijven. Hij verklaarde verder dat de producten en technologie van Visigenic worden gebruikt in software van Borland, zodat gebruikers voortaanlegacy-, client/server- en Internet-systemen kunnen combineren met object-georiënteerde programma's. Dit moet uiteindelijk leiden tot een universele, gedistribueerde applicatie voor informatienetwerken.
De directieraden van beide bedrijven hebben hun goedkeuring aan deze overeenkomst gehecht. De overname wordt in het eerste kwartaal volgend jaar bezegeld door de ruil van 0,8 aandeel Borland voor elk aandeel Visigenic. In totaal geeft Borland hiervoor ongeveer twaalf miljoen aandelen uit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×