Managed hosting door True

Java voor net-apparaten gelanceerd

 

Terwijl concurrent Microsoft zichzelf verdedigt in de rechtszaal, lanceert Sun Microsystems verbeterde versies van zijn besturingssysteem Java voor netwerkcomputers (NC's) en Internet-apparaten. Deze nieuwe versie 1.1 van het Java OS voor NC's en het hernoemde 'Java for net-appliances', dat eerst Chorus/Jazz heette, zijn nu verkrijgbaar.

Sun verklaarde dat de overname van softwarefirma Chorus Systems, producent van ingebedde systeemtechnologie, is afgerond. Hierdoor is het nu mogelijk om Java ook uit te brengen voor kleine apparaten met netwerktoegang. Dit besturingssysteem is ontworpen om op non-PC's te draaien, zoals telefoons met kleine ingeplante Internet-software.
Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de softwaremarkt voor deze ingebedde systemen tegen het jaar 2001 een omzet van 1,7 miljard dollar zal genereren. Sun gokt erop dat diens Java een stevige basis zal vormen in deze groeimarkt. Om dit succes veilig te stellen heeft het computerbedrijf al diverse ontwikkelaars van ingebedde systemen opgekocht, waaronder Chorus Systems en Diba Software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210125). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.