Managed hosting door True

Unixware 7 gelanceerd

 

Santa Cruz Operation (SCO) kondigde gisteren versie 7 van zijn besturingssysteem Unixware aan. Dit is de eerste versie die de Intel-gebaseerde Open Server Unix van het bedrijf combineert met Unixware 2, dat het twee jaar geleden van Novell kocht.

Met dit gecombineerde besturingssysteem probeert de Unix-producent de bedreiging van Microsofts Windows NT te bedwingen. Deze concurrerende software voor servers dringt langzaam maar zeker binnen in de Unix-markt. Hierbij wordt vooral de basis, bestaande uit lichte en middelzware computersystemen, van dit bastion weggegeten door NT.
Als tegenwicht voor deze opmars bevat Unixware 7 ook technologie voor het draaien van zowel applicaties op karakter-basis als X Window-programmatuur binnen een webbrowser. Hierdoor kan elke client-computer toegang krijgen tot de Unix-server en de applicaties die zich daarop bevinden. De software die dit mogelijk maakt, draagt de codenaam Tarantella.
SCO verklaarde eerst het eigen Unixware en Sun Microsystems' Solaris te ondersteunen. Vervolgens komen de Unix-varianten HP/UX van Hewlett-Packard en AIX van IBM in het eerste kwartaal volgend jaar aan de beurt. Ondersteuning voor Windows NT wordt in de loop van 1998 geïmplementeerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×