Managed hosting door True

Sun ontkent knoeien met benchmarks

 

Sun Microsystems reageerde verontwaardigd op de beschuldiging van Pendragon Software dat het bedrijf geknoeid zou hebben met benchmarktesten voor Java. Sun beweert dat deze berichten in de wereld zijn geholpen door rivaal Microsoft.

De Caffeinemark-tests van Pendragon wezen namelijk uit dat Java op Suns besturingssysteem Solaris sneller draait dan op Windows NT. Indien de nu geuite beschuldiging op waarheid berust, is Microsoft besturingssysteem de beste omgeving voor Java-applicaties.
"Wij hebben de Caffeinemark 3.0 benchmark van z'n sokken geblazen en NT verslagen met ruim 50 procent. Nu is Microsoft bij Pendragon gaan uithuilen over die nederlaag", verklaarde Sun in de officiële reactie. Een woordvoerder van het bedrijf benadrukte dat er niet geknoeid wordt met de Caffeinemark-testen. "Solaris is simpelweg geoptimaliseerd om betere prestaties te leveren dan de concurrentie."
Deze verklaring staat in schril contrast met Suns houding ten opzichte van de optimalisatie die Microsoft uitvoert voor het eigen Windows NT. Ook hier is het verdedigende argument de verbeterde prestaties. De twee firma's vechten hier nu over in de rechtszaal. Java is bedoeld als platform-onafhankelijke omgeving en zou dus op elk besturingssysteem gelijk moeten zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209913). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×