Managed hosting door True

Juridische strijd GTE en Worldcom

 

Het strijdperk voor de overname van het Amerikaanse telecombedrijf MCI verplaatst zich van Wall Street naar Washington DC, waar het Amerikaanse Ministerie van Justitie is gehuisvest.

De opponenten GTE en Worldcom, die allebei een miljardenbod op MCI hebben uitgebracht, gingen de voorgaande weken in discussie over de vraag welk van beide aanbiedingen het meest aantrekkelijk was; de 28 miljard dollar contant van GTE, of de 30 miljard dollar via aandelenruil van Worldcom. Nu vliegen de ondernemingen elkaar in de haren over welke fusie het makkelijkst wordt geaccepteerd door de anti-kartelcommissies.
Een samengaan tussen Worldcom en MCI leidt tot een Internet-dominantie. De commissies zullen met argwaan kijken naar de mogelijkheden voor de gefuseerde ondernemingen om de prijzen te verhogen. GTE betoogt dat een fusie met MCI minder problemen veroorzaakt, omdat de twee bedrijven minder markten kunnen domineren.
Branchekenners verwachten dat het in ieder geval tot maart 1998 zal duren voordat een der partijen goedkeuring van Justitie krijgt om MCI te kopen. Het bod van Worldcom nam vorige week door het tumult op de aandelenmarkten in waarde af en zakte zelfs tot minder dan de 28 miljard dollar van GTE.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209813). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.