Managed hosting door True

Dow Jones stopt met America Online

 

Dow Jones zegt eind dit jaar de levering van diens zakelijke nieuws aan abonnees van America Online te willen staken. Volgens het beursbedrijf verkrijgt het te weinig inkomsten uit de overeenkomst met de online dienst, die sinds kort vaste tarieven heeft voor zijn gebruikers.

"Deze strategie maakt het voor ons onrendabel om met de omvangrijke, maar noodzakelijke redactionele bronnen elke dag het Dow Jones Business Center te produceren", zei redacteur Timothy Andrews bij de online-afdeling van Dow Jones. Dit bericht werd vorige week gezonden aan gebruikers van America Online.
Deze grootste online dienst ter wereld besloot vorig jaar om eindelijk een vast tarief te rekenen aan zijn abonnees. Hierdoor is er nu minder omzet om te verdelen over de verschillende informatie-aanbieders. "Aol beseft echter dat ze met 9 miljoen gebruikers geen gigantische bedragen meer hoeft te betalen aan 'inhoud'-leveranciers", zei analist Bill Doyle van onderzoeksbureau Forrester Research.
Het Dow Jones Business Center biedt zakelijk nieuws en wordt dagelijks bezocht door ruim 100.000 Aol-gebruikers. De twee bedrijven onderhandelen nu over een mogelijke andere overeenkomst, maar verstrekken nog geen details.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209785). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×