Managed hosting door True

E-commerce software Verifone gereed

 

Softwareproducent Verifone heeft programmatuur gelanceerd voor beveiligd elektronisch betalen via Internet. Deze Secure Electronic Transaction Versie 1 is volgens de dochteronderneming van Hewlett-Packard eerder op de markt dan de producten van alle concurrenten, waaronder IBM.

De nu verkrijgbare software bestaat uit drie aparte delen; een toegangspoort voor de transactieverwerking, handelsprogrammatuur voor de server van de aanbieder en een portemonnee-plug-in voor de browser van de gebruiker. Het server-element is geïntegreerd met e-commercesoftware van Microsoft, Oracle en Netscape. Diverse banken, waaronder Wells Fargo Bank en de Royal Bank of Canada, licentiëren de plug-in om deze te distribueren onder hun klanten.
Tot op heden heeft Verifone contracten getekend met elf internationale dienstverleners die de gateway-software zullen aanbieden. Dit moet één miljoen handelaren en 200 financiële instituten toegang bieden tot transactiediensten. De HP-dochteronderneming heeft wereldwijd een marktaandeel van ruim 70 procent wat betreft creditcard-terminals. Het bedrijf wil hetzelfde bereiken voor elektronisch betalingsverkeer via het Internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×