Managed hosting door True

'Silicon Graphics-killer' komt met 3D-werkstations

 

Intergraph introduceert een nieuwe lijn 3D grafische werkstations op basis van een of twee 300 MHz Intel Pentium II-processoren en Windows NT. Volgens het bedrijf leveren de nieuwe TDZ 2000-werkstations de hoogste grafische prestaties die ooit onder NT zijn gehaald.

Intergraph presenteert zich als 'Silicon Graphics-killer' door te claimen dat de TDZ 2000 een twee maal hogere prestatie neerzet dan de SGI Octane-werkstations, voor de helft van de prijs. Enige tijd geleden verlaagde SGI de prijzen voor zijn Octane-systemen al. In het algemeen staat de markt voor werkstations steeds meer onder druk door concurrentie van Wintel-systemen en goedkope PC's.
Ondermeer Sun richt zich in toenemende mate op de lucratieve servermarkt en laat de werkstationmarkt aan de Wintel-wolven. Daar slinken de marges en gaan aanbieders steeds meer op de dozenschuivers uit de PC-markt lijken. Intergraph probeert zich te onderscheiden met zijn eigen grafische technologie. Sun heeft er zelfs geen bezwaar tegen dat Intergraph in Nederland van hetzelfde PR-bureau gebruikmaakt. De TDZ 2000 is verkrijgbaar vanaf 25.315 gulden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×