Managed hosting door True

Jobs zegt 'nee' tegen ceo-schap

 

Apple heeft nog steeds geen definitieve chief executive officer en dat zal voorlopig zo blijven. De hoop was gevestigd op Steve Jobs. Sinds het vertrek van Amelio neemt hij namelijk deze functie waar.

Tijdens een Macromedia-gebruikersconferentie begin vorige maand vroeg één van de aanwezigen wanneer Jobs bekend zou maken dat hij deze ad interim functie zou omzetten in een definitieve. Tijdens zijn vakantie zou hij erover nadenken. Afgelopen maandag was de dag dat hij zijn beslissing bekend zou maken.
Analisten gingen ervan uit dat Jobs 'ja' zou zeggen, omdat de lijst met kandidaten allengs korter werd. Ook de aandeelhouders hadden goede hoop dat Jobs weer ceo zou worden. Dit kwam tot uiting op Wall Street. Terwijl veelhigh tech-fondsen in waarde duikelden, was Apple één van de weinige die juist duurder werd. Het antwoord was dan ook teleurstellend. Jobs acht zich namelijk niet de aangewezen persoon om de dagelijkse leiding bij Apple op zich te nemen. Het bedrijf blijft zoeken naar een waardige opvolger voor Amelio en denkt deze voor de jaarwisseling te hebben gevonden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209737). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.