Managed hosting door True

Centrale systemen zijn weer in trek

 

Centraal georganiseerde informatiesystemen komen weer in de mode. De adviesorganisatie Organisation and Technology Research (OTR) signaleert het begin van een nieuwe trend. De enkele, 'uit een stuk steen' opgebouwde informatiesystemen van weleer worden in het algemeen echter niet meer herschapen.

Technologische ontwikkelingen maken een zekere centralisatie aantrekkelijk. Deze tendens bleek tijdens een nationaal forum, georganiseerd door OTR Group. De behoefte aan een consistente infrastructuur zet bedrijven aan een centrale eenheid te vormen of op te bouwen. Een tweede stimulans is kostenbeheersing. Bedrijfseenheden moeten niet uiteenlopende oplossingen voor hetzelfde probleem ontwikkelen. Het inzicht groeit dat het optimale budget per bedrijfseenheid niet zaligmakend is.
Zowel het algemeen management als de IT-afdeling neigen naar centralisatie. Bedrijfseenheden krijgen oog voor de mogelijkheden van nieuwe technologie en hebben geleerd dat IT moeilijk te beheren is. De IT-afdeling probeert bij elke algehele reorganisatie meer centralisatie af te dwingen.
Hoe sterker gedecentraliseerd is, des te moeilijker is het om terug te gaan. Een stuurgroep van directeuren van elk bedrijfsonderdeel kan centralisatie het best voor elkaar krijgen. Zij zorgen voor de afstemming tussen de algemene bedrijfsstrategie en de centrale automatiseringsstrategie - welke methode ook wordt gevolgd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209589). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.