Managed hosting door True

Microsoft ontkent beschuldigingen VS

 

Microsoft stelt in zijn reactie op de aanklacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie over schending van anti-kartel afspraken dat zijn strategie te verdedigen is. "We werken op volstrekt legale wijze", aldus William Neukom van de juridische afdeling.

"In de overeenkomst staat heel duidelijk dat het Microsoft is toegestaan om nieuwe functies te implementeren in het besturingssysteem dat het in licentie geeft aan PC-fabrikanten."
Microsoft ontkent niet dat het van fabrikanten verlangt dat ze Internet Explorer bundelen met Windows 95. De software-gigant stelt dat het is toegestaan om de besturingssystemen uit te breiden en dat Explorer onderdeel uitmaakt van Windows. "Microsoft voegt al jaren lang technieken toe aan de besturingssystemen. CD-rom, netwerkservers en nu Internet", aldus Neukom.
De uitspraak van rechter Jackson zal van groot belang zijn, aangezien Microsoft heeft aangekondigd dat Internet Explorer 4.0 deel uitmaakt van Windows 98. Volgens analisten moet Microsoft in het ergste geval de browser ontkoppelen van het besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×