Managed hosting door True

GTE heeft goede papieren in slag om MCI

 

Analisten bestempelen GTE als favoriet in de strijd om MCI. "GTE is gewend om een corporatie van 20 miljard dollar te leiden. We kunnen beter management en meer synergie tussen GTE en MCI verwachten dan tussen Worldcom en MCI", analyseert Gartner Group.

Bovendien biedt GTE-topman Charles Lee bestuursvoorzitter Bert Roberts van MCI de positie van tweede man binnen het bestuur.
MCI praat binnenkort met GTE en met Worldcom over hun offertes. British Telecom (BT) past eigenlijk alleen nog in een scenario waarin drie partijen samengaan, alleen al omdat GTE en Worldcom veel meer bieden.
Volgens Gartner geeft een overname door GTE de kans aan AT&T om een Amerikaans lokaal telefoonbedrijf over te nemen. De Federale Communicatie Commissie kan niet een GTE/MCI-deal goedkeuren en vervolgens de overname van bijvoorbeeld Bell South of Bell Atlantic door AT&T afkeuren. Door dergelijke overnames groeit het aantal bedrijven dat 'alles in één'-telecommunicatiediensten kan leveren. Nu kan nog niemand dat.
Overname door Worldcom betekent voor MCI kansen op nieuwe gebieden. Het geeft de mogelijkheid om de attractieve zakenmarkt te veroveren. Verder kan MCI via Worldcom toegang krijgen tot Internet-provider UUnet. Een overeenkomst met GTE is meer gericht op consumenten. Die overname voegt nieuwe diensten toe.
Ook het samengaan van MCI, GTE en BT is denkbaar. De drie bedrijven hebben daarover gesproken zonder concreet resultaat. De connecties van GTE plaatsen BT en MCI in het hart van de lokale Amerikaanse telecommarkt. BT neemt dan een voorsprong op Europese concurrenten als Deutsche Telekom en France Telecom. GTE krijgt door zo'n overeenkomst voet aan Europese grond.
Kenners van de branche verwachten nog meer biedingen op MCI, met name uit Europa. Ook een hoger bod van Worldcom valt niet uit te sluiten. BT kan een doorslaggevende stem krijgen door zijn belang van 20 procent in MCI.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209549). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.