Managed hosting door True

Producenten verdeeld over Java-processor

 

Sun Microsystems gaat een test- en certificeringsprogramma opzetten voor Java-processoren in een poging om de toekomst van deze chips in eigen hand te houden. Deze stap lijkt er voornamelijk op gericht om potentiële concurrenten, zoals Patriot Scientific Corporation, een stap voor te blijven.

"Een product is nog niet een Java-chip omdat alleen het besturingssysteem kan implementeren. Patriot wil gewoon profiteren van deze trend", zegt een woordvoerder van Suns divisie voor micro-elektronica. Hiermee verwijst de firma naar de PSC1000, die Patriot voor tien dollar op de markt zet als Java-processor. Die chip, voorheen bekend onder de naam Shboom, implementeert 20 tot 30 procent van de 228 bytecodes van het besturingssysteem in software.
Volgens Sun is het dus geen echte Java-chip. Patriot beweert dat zeker 15 procent van die programmatuur door niemand in silicium is te implementeren. De chipsfabrikant geeft volgende maand een demonstratie van de PCS1000 in een netwerkcomputer op de Comdex-beurs in Las Vegas. Het product is bedoeld voor lichte Internet-apparatuur onder de grens van 125 dollar, zoals webtelefoons en decodeerkastjes.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.