Managed hosting door True

Microsoft wil in kabeltelevisie-firma

 

Microsoft zou overwegen om 1 miljard dollar in kabel-TV-bedrijf Tele-Communications (TCI) te investeren. De twee onderhandelen al over software-overeenkomsten ter waarde van enkele honderden miljoenen dollars, maar lijken nu op een hechtere band uit te zijn.

Dergelijke samenwerkingen zijn een logisch gevolg van de trend naar grotere bandbreedte en een wijder bereik voor digitale televisie en Internet-toepassingen. TCI wint hiermee geld voor het ontwikkelen van decodeerkastjes waarmee consumenten via de televisie kunnen websurfen. Microsoft krijgt een stevige voet aan de grond in een snel groeiende, strategische markt.
Woordvoerders van beide bedrijven schuiven deze berichten terzijde als 'niet meer dan geruchten'. Verder berichten de Amerikaanse krantUSA Today en een analist op Wall Street dat ook Intel praat met TCI over een mogelijke financiële bijdrage. Een suggestie waar wederom beide partijen geen commentaar op leveren. Gerald Levin, directeur van Time Warner, bevestigt echter dat Amerika's grootste kabelbedrijf wel degelijk "gesprekken voert" met de chipsfabrikant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209493). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.