Managed hosting door True

Lucent koopt netwerkbedrijf Livingston

 

Lucent Technologies lijkt met de overname van Livingston Enterprises te beginnen aan een agressieve opkooptactiek, aldus Amerikaanse marktanalisten. Lucent neemt deze fabrikant van op-afstand-bedienbare netwerkservers over voor 650- tot zevenhonderd miljoen dollar.

Na afronding van de overname, tegen de jaarwisseling, moet Lucent voor het eerste kwartaal van 1998 een lichte dip in zijn financiële resultaten incasseren. Livingston wordt een aparte divisie van Lucent en behoudt zijn huidige leider, Steven Willens.
Het bedrijf was één van de laatste onafhankelijke ontwikkelaars van modems en andere op afstand verbindende netwerkapparatuur. Livingston levert naast hardware ook software voor ondermeer online beveiliging, -identificatie en -betaling. De voornaamste klanten zijn Internet-providers.
"Lucent moet gewoon een data-bedrijf worden", meent analist Maribel Lopez van onderzoeksbureau Forrester Research. "Livingston is precies wat Lucent nodig heeft voor goedkope, breedbandige netwerktoegang op afstand.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×