Managed hosting door True

Groei erp-markt houdt aan

 

De Benelux-markt voor bedrijfsbrede software blijft volgens onderzoeksbureau IDC met ruim 40 procent per jaar groeien. De totale marktomvang bedraagt in 2000 bijna 500 miljoen dollar.

De groei in Nederland en België houdt gelijke tred met de totale groei. Vooral middelgrote bedrijven gaan over op erp-software (enterprise resource planning). Ondermeer het 'jaar 2000'-probleem en technische ontwikkelingen zijn aanleiding om pakketten van bedrijven als Baan, Oracle, Peoplesoft, Sap en JD Edwards te implementeren. Internet, Java, object-relationele databases, de toenemende internationalisering en de continu veranderende bedrijfsprocessen doen veel bedrijven omzien naar een vervanging voor hun systemen.
De toekomst voor erp-leveranciers ligt volgens de IDC-onderzoekster in het leveren van componenten die te integreren zijn met stukjes software van andere leveranciers. In het recente verleden streefden softwarebedrijven nog naar een integrale 'oplossing voor alles'. De financiële software van Peoplesoft is goed te gebruiken met de productiegerichte software van Marcam, concludeert het onderzoeksbureau. Ook Oracle heeft samenwerkingsverbanden met IMI en Richter Systems.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209269). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×